The specified x-origin for the left vertical axis did not leaveenough space for the text.

Discussion in 'SAS (Statistical Analysis Software)' started by Sander Burggraaff, Nov 6, 2009.

  1. Has anyone ever run into this problem?

    ERROR: The specified x-origin for the left vertical axis labeled ...
    did not leave enough space for the text. You
    need to specify ORIGIN=( 15.7 PERCENT ). The graph was not produced.

    I use proc gplot with axis statements in 9.2:

    axis1 color=grey minor=none label =('') value=(font="Century Gothic")
    origin=( 10pct );
    axis2 color=grey minor=(number=1) label =none value=(font="Century
    Gothic");

    proc gplot data = XXXX;
    plot AAA * BBB / nolegend haxis=axis1 vaxis=axis2 autohref
    autovref;
    run;
    quit;

    Apparently I'm not allowed to specify that the left axis should start
    on 10% because there wouldn't be enough space for some text. But there
    is no text! When I leave the origin option out on the axis statement I
    end up with white unused space om my graph. Very strange...
     
    Sander Burggraaff, Nov 6, 2009
    #1
    1. Advertisements

  2. Apparently I forget to mention the goptions settings:

    goptions reset=all;
    goptions device=png goutmode=replace cback = white xpixels=757
    ypixels=427;
     
    Sander Burggraaff, Nov 6, 2009
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.